Oorzaak van Migraine

Vanuit de Ayurveda heb ik leren kijken naar de wortel van een probleem, wil ik iets oplossen. Wil ik iets vasthouden dan is het pappen en nathouden. Dus de wortel/veroorzaker in dit geval, is zuurstof tekort en het ontbreken van goede darm bacteriën in de darmen. Hiermee veegt dit boek alle mogelijke voedsel die migraine zou veroorzaken van tafel. Onze ervaring is dat iemand migraine krijgt van koffie terwijl de ander migraine krijgt zonder koffie. Op het diepere nivo heeft dit te maken met overbelasting van het lichaam zoals verzuring, afvalstoffen, ontstekingen en slijmvorming.

Er is geen verkeerde voeding, wel tegenwerkende  voedselcombinaties. Voedingsadviezen die je hierbij krijgt, bevordert de behandeling. Dat wil zeggen, als je er niet aan houd, werkt het ook, alleen duurt het iets langer.
Aangezien er bij migraine aanvallen hersencellen afsterven en blijvende hersenschade veroorzaken, wordt er een methode toegepast van kruidendruppels om de barieres op te heffen en de hersenen te voorzien van meer zuurstof. Hierbij worden de marmapunten op het gezicht losgemaakt. Marmapunten zijn de “kruispunten” van het lichaam waar ‘het verkeer’ naar verschillende doeleinden elkaar kruizen. Als één marmapunt vastzit dan kan dat meerdere klachten veroorzaken. Dat is één van de reden waarom een migrainekit niet alleen bij migraine werkt maar ook bij oorsuizen, voorhoofdholte ontsteking en aangezichtsverlamming. Bij al deze drie klachten is er een minimale zuurstof toevoer naar de hersenen vanwege verstoppingen van marmapunten.

Wetenschappelijk onderzoek naar Migraine

Zelfs de Journal of the American Association heeft hetzelfde resultaat gemeld in 2012. Volgens hun onderzoek gaat het afsterven van hersencellen in de kleine hersenen van een migraine patiënt 7 keer sneller dan bij mensen zonder migraine.
Dat de zuurstof toevoer naar de hersenen geblokkeerd worden bij migraine, is geen nieuws meer.

Je kunt migraine behandelen d.m.v. een migrainekit die wij hebben samengesteld voor jou. Heb je hierbij hulp nodig dan is dat ook mogelijk. Vraag om hulp.